Lax i gräddfilssås

Om du vill njuta av en laxrätt som är både god och näringsriktig, prova det här receptet. Den ugnsbakade laxen i gräddfilssås är härlig. Du kan använda bitar av lax med ben eller skära den i filéer. Vi anger de nödvändiga ingredienser för 400 gram fisk, men du kan justera dem efter behov.

Lax i gräddfilssås - Recept

Lax i gräddfilssås – Recept

Tillagningstid

30

minutes

Lax i gräddfilssås är ett enkelt recept som passar som vardagsmat, till helgen eller till fest.

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 400 g lax

  • 80 g ost

  • salt

  • peppar

  • Gräddfilssås:
  • 2 dl vatten

  • 2 msk gräddfil

  • 1 tsk mjöl

  • en nypa socker

  • salt

  • peppar

SÅ här gör du

  • Dela laxen i bitar. Salta och peppra.
  • Blanda gräddfil med mjöl, salt, socker och peppar i en bunke.
  • Tillsätt vatten och rör om ordentligt.
  • Lägg laxen i en form, häll gräddfilssåsen över den och riv osten över den. Såsen ska täcka fisken, tillsätt om den inte gör det.
  • Grädda laxen i 200 – 220 °C i 15 min. Ta ut den laxen och låt den svalna.

Serveringsförslag

  • Laxen kan kombineras med önskade garnering. Strö lite dill på laxen.