Om du vill njuta av en laxrätt som är både god och näringsriktig, prova det här receptet. Den ugnsbakade laxen i gräddfilssås är härlig. Du kan använda bitar av lax med ben eller skära den i filéer. Vi anger de nödvändiga ingredienser för 400 gram fisk, men du kan justera dem efter behov.
Lax i gräddfilssås – Recept
Tillagningstid
30
minutesLax i gräddfilssås är ett enkelt recept som passar som vardagsmat, till helgen eller till fest.
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
400 g lax
80 g ost
salt
peppar
- Gräddfilssås:
2 dl vatten
2 msk gräddfil
1 tsk mjöl
en nypa socker
salt
peppar
SÅ här gör du
- Dela laxen i bitar. Salta och peppra.
- Blanda gräddfil med mjöl, salt, socker och peppar i en bunke.
- Tillsätt vatten och rör om ordentligt.
- Lägg laxen i en form, häll gräddfilssåsen över den och riv osten över den. Såsen ska täcka fisken, tillsätt om den inte gör det.
- Grädda laxen i 200 – 220 °C i 15 min. Ta ut den laxen och låt den svalna.
Serveringsförslag
- Laxen kan kombineras med önskade garnering. Strö lite dill på laxen.